
Skal dine elever arbejde med programmering og har de tidligere arbejdet med Lego wedo 2.0? Vil et oplagt næste skridt være at arbejde videre med Lego Mindstorm.
Lego Mindstorm bygger videre på de teknikker som eleverne har lært i Wedo 2.0.
For at lette arbejdet med Lego Mindstorm, som er byggeteknisk svær. Har vi valgt at samle 15 standart robotter som man kan arbejde med på Læringsambassaden. Vi har lavet en række kørebaner hvor man kan øve sig i brug af sensorere og gængse programmeringsteknikker.
Lego Mindstorm, vil være oplagt at bruge hvis eleverne tidligere har arbejdet med Blue bots, Lego Wedo 2.0, Ozobots og Lego spike essential.
Programmeringssproget er som udgangspunkt blokprogrammering. Som noget nyt kan Legos produkter også kodes fra scratch. Hvilket giver mulighed for kodning i bl.a. tekst såsom Python, Java, CC+
At eleverne stifter bekendskab med blokprogrammering og kodning
At eleverne oplever at man via ipad eller pc, kan styre en robot
At eleverne opnår kendskab til forskellige teknologier
Vi har valgt at lave nogle forskellige aktiviteter på nogle forskellige kørermåtter.
Aktiviteterne er b.la. at hente og fragte en genstand fra et sted til et andet.
Når i arbejdet med Lego mindstorm på Læringsambassaden, bliver eleverne sat overfor en række dilemmaer. Fx. i arbejedet med selvkørende biler. Hvem skal bilen beskytte? Familien som kommer i fodgænger overgangen eller personen i bilen?
En af de vigtigste ting at eleverne får en forståelse for er, at den som koder har et indbygget formål (etik om man vil). Dette gør sig gældende både på nettet og i de devices vi bruger i vores hverdag. Derfor er det vigtigt at eleverne med kodning og etik.
Eleverne har kendskab til overførsel via Bluetooth.
Når man er færdig med forløbet, kan der lånes et klassesæt Lego Wedo 2.0 med hjem i klassen.
Hvis man vælger at besøge Læringsambassaden, vil et typisk forløb tage mellem 4-6 timer.