
Adoptionsklasser
En adoptionsklasse er et længerevarende læringsforløb mellem en skoleklasse og en lokal virksomhed. Virksomheden ”adopterer” en skoleklasse eller årgang og sammen forpligter parterne sig på et længerevarende samarbejde omkring læring og læring i praksis.
Typisk er opstarten af samarbejdet et besøg på virksomheden eller institutionen, hvor lærerne og jeg deltager, hvorefter vi sammen drøfter en ramme for samarbejdet, herunder fx
Korte læringsforløb med lokale virksomheder
Ud fra et emne eller forløb i din undervisning faciliteres kontakt til og samarbejdsmuligheder med en relevant, lokal virksomhed. Der er mulighed for sparring og idéudvikling til samarbejdet. Eleverne kan komme ud på virksomheden og se noget teori fra skolen foregå i praksis. Der er også mulighed for, at en medarbejder fra virksomheden kommer ud og varetager en undervisningstime eller fx deltager i undervisningen.
Eksempler
Rundvisning på Madsen Bioenergi
En rundvisning på biogasanlægget indebærer at blive vist rundt udenfor og inden for i hallerne, mens Ruth fortæller om arbejdet på biogasanlægget, hvad der er vigtigt for et biogasanlæg, samt om de klima- og miljømæssige fordele, et biogasanlæg varetager.
3D print
Forløb med 3D printere giver eleverne mulighed for at tegne 3D figurer på computeren og se dem virkeligheden.
3D printere er gode til at producere del elementer til HD
Vinylskærer
Vinylskæreren er en maker teknologi, der giver dine elever mulighed for at designe skilte i vinyl og tekstiltryk. Vinylskæreren kan du bruge både som fx dansk- eller billedkunstlærer. I dansk kan eleverne arbejde med statements, hvor de laver skilte og trøjetryk som slutprodukt, mens elever i de praktisk-musiske fag anvender vinlyskæreren som et centralt værktøj i en designproces.
Jagten på råstofferne - spil for 7.-10. kl.
Er du klar til, at din klasse skal operere mellem storpolitik, ressourceknaphed, genanvendelse og bæredygtighed?
Så book det spændende interaktive brætspil - Jagten på råstofferne.
Spillet sætter viden fra fysik, kemi og geografi i en samfundsmæssig kontekst og giver eleverne indsigt i miljøforhold omkring udvinding af råstoffer og samfundets brug af dem.
Innovation - HHX og HTX, Skive College
Skive College, HHX tilbyder 3 forløb, som sætter innovation på skoleskemaet. Over 1, 3 eller 5 dage får eleverne mulighed for at arbejde med en autentisk problemstilling på en projektorienteret måde.
Byg en vej - asfalt og teknologi
I undervisningsforløbet ”Byg en vej – Teknologi og asfalt” til 1.-2. klasse skal eleverne undersøge de belægninger, de går, leger, cykler og løber på. Fokus vil være på asfalt, hvor eleverne igennem en eksperimenterende og undersøgende tilgang vil opnå en forståelse af, hvad asfalt er, hvordan asfalt produceres, og hvordan det kan genanvendes.
Undervisningsforløbet er udarbejdet af https://aabenvirksomhed.dk/da-skolen/ og sammenkoblet med et besøg hos Arkil A/S i Skive.
Lego Wedo 2.0
Skal dine elever arbejde med de første programmeringer er Lego Wedo 2.0 et oplagt valg.
Eleverne kender for de fleste vedkommende Lego og er derfor ikke så berøringsangste over for teknologien.
I Lego Wedo 2.0 er der en lang række begynderopgaver, hvor der er bygge- og kodningsvejledninger, når eleverne er blevet trykke ved begynderopgaverne kan man arbejde videre i de halvåbne opgaver hvor eleverne bruger deres viden fra de første opgaver.
Lego Mindstorm
Skal dine elever arbejde med programmering og har de tidligere arbejdet med Lego wedo 2.0? Vil et oplagt næste skridt være at arbejde videre med Lego Mindstorm.
Lego Mindstorm bygger videre på de teknikker som eleverne har lært i Wedo 2.0.
For at lette arbejdet med Lego Mindstorm, som er byggeteknisk svær. Har vi valgt at samle 15 standart robotter som man kan arbejde med på Læringsambassaden. Vi har lavet en række kørebaner hvor man kan øve sig i brug af sensorere og gængse programmeringsteknikker.