Adoptionsklasser
En adoptionsklasse er et længerevarende læringsforløb mellem en skoleklasse og en lokal virksomhed. Virksomheden ”adopterer” en skoleklasse eller årgang og sammen forpligter parterne sig på et længerevarende samarbejde omkring læring og læring i praksis.
Typisk er opstarten af samarbejdet et besøg på virksomheden eller institutionen, hvor lærerne og jeg deltager, hvorefter vi sammen drøfter en ramme for samarbejdet, herunder fx
Korte læringsforløb med lokale virksomheder
Ud fra et emne eller forløb i din undervisning faciliteres kontakt til og samarbejdsmuligheder med en relevant, lokal virksomhed. Der er mulighed for sparring og idéudvikling til samarbejdet. Eleverne kan komme ud på virksomheden og se noget teori fra skolen foregå i praksis. Der er også mulighed for, at en medarbejder fra virksomheden kommer ud og varetager en undervisningstime eller fx deltager i undervisningen.
Eksempler
Fur Museum - på egen hånd
Et museum mange oplevelser! På Fur Museum kan man gennem de mangeartede udstillinger opleve fortiden. Ud over fossiler i verdensklasse, kan du også opleve historien om forhistoriske supervulkaner, øens landskaber og undergrund og livet på Fur gennem de sidste mange århundrede.
Fur Museum - på egen hånd
Et museum mange oplevelser! På Fur Museum kan man gennem de mangeartede udstillinger opleve fortiden. Ud over fossiler i verdensklasse, kan du på også opleve historien om forhistoriske supervulkaner, øens landskaber og undergrund og livet på Fur gennem de sidste mange århundrede.
Ålekongen
Under projektet Skive DNA blev dette læringsforløb udviklet.
Sagn og superhelte
Arbejd med sagnet om Ålekongen i billedkunst, oplev skulpturen af Ålekongen og lad eleverne lave deres egne sagnomspundne skulpturer og helte i billedkunst.
Poul Erik Nielsen skabte Ålekongen med inspiration fra sagnet om Ålekongen i Flyndersø. Sagnet fortæller om den modige og handlekraftige ålekonge, som befriede sine artsfæller fra ålekister, så de kunne komme videre i deres livscyklus.
Skives skulpturer
Under projektet SKIVE DNA blev der udviklet et læringsforløb om Skives skulpturer.
Skive rummer mange offentligt tilgængelige skulpturer. De mange kunstværker kan opleves er et stort udendørs kunstmuseum. Nogle af skulpturerne passerer vi måske ofte uden at tænke over deres eksistens. De er bare en del af bybilledet. Andre vækker vores underen, men vi kommer aldrig nærmere en forklaring af deres betydning.
Husfacader
Tag på opdagelse i Skive by og leg selv med husfacader. Dette forløb er udviklet i forbindelse med projektet Skive DNA.
Book skøjtebanen (skoler)
Skive Kommunes skøjtebane på Posthustorvet i Skive er vinterens samlingssted for alle aldre. I kan også give jeres skoleelever frisk luft, motion og et smil på læben med et besøg på skøjtebanen.
Åbningstider for booking
Hverdage kl. 8-12 kan institutioner have banen for sig selv. Det er også muligt at booke om eftermiddagen, men banen vil da være delvist åben for offentligheden.
Ungdomsskolen Skive forpagter skøjteskuret ved skøjtebanen, der er ansvarlig for booking af skøjtebanen og udlejning af skøjter.
Book skøjtebanen (dagtilbud)
Skive Kommunes skøjtebane på Posthustorvet i Skive er vinterens samlingssted for alle aldre. I kan også give jeres børnehavebørn frisk luft, motion og et smil på læben med et besøg på skøjtebanen.
Åbningstider for booking
Hverdage kl. 8-12 kan institutioner have banen for sig selv. Det er også muligt at booke om eftermiddagen, men banen vil da være delvist åben for offentligheden.
Ungdomsskolen Skive forpagter skøjteskuret ved skøjtebanen, der er ansvarlig for booking af skøjtebanen og udlejning af skøjter.
Skives rundkørsler
I forbindekse med projektet SKIVE DNA blev der udviklet tre forløb, som handler om Skives 11 stjerner:
Til dansk i indskolingen: Rundkørslernes liv og fortælling
Til dansk på mellemtrinnet: Skriv en nyhedsreportage
Til billedkunst på mellemtrinnet: Jacob Jensen Designs formsprog