Green Innovation Week 2025
Green Innovation Week er et event målrettet elever, studerende, undervisere, uddannelsesledere og virksomheder på tværs af fagligheder og brancher med formålet om at styrke den nødvendige bæredygtige omstilling og innovation i fødekæden fra uddannelse til erhverv.
Adoptionsklasser
En adoptionsklasse er et længerevarende læringsforløb mellem en skoleklasse og en lokal virksomhed. Virksomheden ”adopterer” en skoleklasse eller årgang og sammen forpligter parterne sig på et længerevarende samarbejde omkring læring og læring i praksis.
Typisk er opstarten af samarbejdet et besøg på virksomheden eller institutionen, hvor lærerne og jeg deltager, hvorefter vi sammen drøfter en ramme for samarbejdet, herunder fx
Korte læringsforløb med lokale virksomheder
Ud fra et emne eller forløb i din undervisning faciliteres kontakt til og samarbejdsmuligheder med en relevant, lokal virksomhed. Der er mulighed for sparring og idéudvikling til samarbejdet. Eleverne kan komme ud på virksomheden og se noget teori fra skolen foregå i praksis. Der er også mulighed for, at en medarbejder fra virksomheden kommer ud og varetager en undervisningstime eller fx deltager i undervisningen.
Eksempler
Rundvisning på Madsen Bioenergi
En rundvisning på biogasanlægget indebærer at blive vist rundt udenfor og inden for i hallerne, mens Ruth fortæller om arbejdet på biogasanlægget, hvad der er vigtigt for et biogasanlæg, samt om de klima- og miljømæssige fordele, et biogasanlæg varetager.
Introduktionsdag hos Skive Motorflyveklub
Skive Motorflyveklub inviterer til en introduktionsdag på Lufthavnen.
På den dag eller dage vil du:
Affaldsformidling hos Nomi4s i Kåstrup
Affaldsformidling og rundvisning på informationscentret ved Affaldscenter Kåstrup har fokus på affald, affaldssortering, genbrug og genanvendelse.
Samtalen med eleverne og rundvisningen er med til at give eleverne en øget bevidsthed om vigtigheden i at sortere sit affald til gavn for miljøet. Rundvisningen er tilpasset det klassetrin, der kommer på besøg
Vinylskærer
Vinylskæreren er en maker teknologi, der giver dine elever mulighed for at designe skilte i vinyl og tekstiltryk. Vinylskæreren kan du bruge både som fx dansk- eller billedkunstlærer. I dansk kan eleverne arbejde med statements, hvor de laver skilte og trøjetryk som slutprodukt, mens elever i de praktisk-musiske fag anvender vinlyskæreren som et centralt værktøj i en designproces.
Jagten på råstofferne - spil for 7.-10. kl.
Er du klar til, at din klasse skal operere mellem storpolitik, ressourceknaphed, genanvendelse og bæredygtighed?
Så book det spændende interaktive brætspil - Jagten på råstofferne.
Spillet sætter viden fra fysik, kemi og geografi i en samfundsmæssig kontekst og giver eleverne indsigt i miljøforhold omkring udvinding af råstoffer og samfundets brug af dem.
Hvad finder vi ved stranden
Kom med en af museets geologer/naturvejledere til stranden
Kom på naturvandring langs Furs nordkyst. På turen vil vi komme forbi en af øens molerklinter, der rummer noget af Danmarks mest unikke geologi.
Laser cutter
På laser cutteren, kan man skærer eller gravere i en lang række materialer.
Maskinen bruges som oftest til at lave skæringer eller graveringer, enten som et slutprodukt eller som delelement i et design-/innovationsproces.
Laser cutteren er ideel til at lave prototyper på, vi har samtidig en laser cutter der kan lave 1:1 modeller.
Med de nye faghæfter i bl.a. billedekust og Håndværk/design samt en række andre fag, er der kommet krav om digitale produkter. Laser cutteren ligger fint i tråd med dette.