Middelalderens Spøttrup – I riddernes fodspor
Har dine elever, det der skal til for at blive riddere i middelalderen? Når I besøger Spøttrup Borg, kommer I med på en tidsrejse tilbage til den sene middelalder, hvor eleverne skal prøve at gå i riddernes fodspor. Det kræver både mod, styrke og god dannelse at leve op til den række normer og værdier, der gjorde sig gældende for en ridder.
Adoptionsklasser
En adoptionsklasse er et længerevarende læringsforløb mellem en skoleklasse og en lokal virksomhed. Virksomheden ”adopterer” en skoleklasse eller årgang og sammen forpligter parterne sig på et længerevarende samarbejde omkring læring og læring i praksis.
Typisk er opstarten af samarbejdet et besøg på virksomheden eller institutionen, hvor lærerne og jeg deltager, hvorefter vi sammen drøfter en ramme for samarbejdet, herunder fx
Korte læringsforløb med lokale virksomheder
Ud fra et emne eller forløb i din undervisning faciliteres kontakt til og samarbejdsmuligheder med en relevant, lokal virksomhed. Der er mulighed for sparring og idéudvikling til samarbejdet. Eleverne kan komme ud på virksomheden og se noget teori fra skolen foregå i praksis. Der er også mulighed for, at en medarbejder fra virksomheden kommer ud og varetager en undervisningstime eller fx deltager i undervisningen.
Eksempler
Ålekongen
Under projektet Skive DNA blev dette læringsforløb udviklet.
Sagn og superhelte
Arbejd med sagnet om Ålekongen i billedkunst, oplev skulpturen af Ålekongen og lad eleverne lave deres egne sagnomspundne skulpturer og helte i billedkunst.
Poul Erik Nielsen skabte Ålekongen med inspiration fra sagnet om Ålekongen i Flyndersø. Sagnet fortæller om den modige og handlekraftige ålekonge, som befriede sine artsfæller fra ålekister, så de kunne komme videre i deres livscyklus.
Skives skulpturer
Under projektet SKIVE DNA blev der udviklet et læringsforløb om Skives skulpturer.
Skive rummer mange offentligt tilgængelige skulpturer. De mange kunstværker kan opleves er et stort udendørs kunstmuseum. Nogle af skulpturerne passerer vi måske ofte uden at tænke over deres eksistens. De er bare en del af bybilledet. Andre vækker vores underen, men vi kommer aldrig nærmere en forklaring af deres betydning.
Husfacader
Tag på opdagelse i Skive by og leg selv med husfacader. Dette forløb er udviklet i forbindelse med projektet Skive DNA.
Ungdomsskolen – et kreativt samarbejde
I det kreative værksted på Tambohus er der f.eks. udstyr til at forarbejde glas og give det et kreativt udtryk. Der findes ovn til brænding. Ligeledes er der hele pakken i Hama-perler. Små og store i alverdens farver, samt et computerprogram, som kan omsætte pixels i et billede til en "opskrift", man arbejder ud fra.
Skives rundkørsler
I forbindekse med projektet SKIVE DNA blev der udviklet tre forløb, som handler om Skives 11 stjerner:
Til dansk i indskolingen: Rundkørslernes liv og fortælling
Til dansk på mellemtrinnet: Skriv en nyhedsreportage
Til billedkunst på mellemtrinnet: Jacob Jensen Designs formsprog
Gratis genbrugsmaterialer fra Nomi4s
Vi tilbyder gratis overskuds- og genbrugsmaterialer til undervisning, leg, kunst, læring, innovativ tænkning, idégenering m.v.
Tilbuddet er til alle institutioner, skoler, uddannelsesinstitutioner, foreninger m.fl. i Skive Kommune.
Med genbrugslageret vil vi gerne inspirere til kreativitet, engagement, innovation, leg, glæde og skabertrang.
Vinylskærer
Vinylskæreren er en maker teknologi, der giver dine elever mulighed for at designe skilte i vinyl og tekstiltryk. Vinylskæreren kan du bruge både som fx dansk- eller billedkunstlærer. I dansk kan eleverne arbejde med statements, hvor de laver skilte og trøjetryk som slutprodukt, mens elever i de praktisk-musiske fag anvender vinlyskæreren som et centralt værktøj i en designproces.