Green Innovation Week 2025
Green Innovation Week er et event målrettet elever, studerende, undervisere, uddannelsesledere og virksomheder på tværs af fagligheder og brancher med formålet om at styrke den nødvendige bæredygtige omstilling og innovation i fødekæden fra uddannelse til erhverv.
Adoptionsklasser
En adoptionsklasse er et længerevarende læringsforløb mellem en skoleklasse og en lokal virksomhed. Virksomheden ”adopterer” en skoleklasse eller årgang og sammen forpligter parterne sig på et længerevarende samarbejde omkring læring og læring i praksis.
Typisk er opstarten af samarbejdet et besøg på virksomheden eller institutionen, hvor lærerne og jeg deltager, hvorefter vi sammen drøfter en ramme for samarbejdet, herunder fx
Korte læringsforløb med lokale virksomheder
Ud fra et emne eller forløb i din undervisning faciliteres kontakt til og samarbejdsmuligheder med en relevant, lokal virksomhed. Der er mulighed for sparring og idéudvikling til samarbejdet. Eleverne kan komme ud på virksomheden og se noget teori fra skolen foregå i praksis. Der er også mulighed for, at en medarbejder fra virksomheden kommer ud og varetager en undervisningstime eller fx deltager i undervisningen.
Eksempler
Rundvisning på Madsen Bioenergi
En rundvisning på biogasanlægget indebærer at blive vist rundt udenfor og inden for i hallerne, mens Ruth fortæller om arbejdet på biogasanlægget, hvad der er vigtigt for et biogasanlæg, samt om de klima- og miljømæssige fordele, et biogasanlæg varetager.
Vinylskærer
Vinylskæreren er en maker teknologi, der giver dine elever mulighed for at designe skilte i vinyl og tekstiltryk. Vinylskæreren kan du bruge både som fx dansk- eller billedkunstlærer. I dansk kan eleverne arbejde med statements, hvor de laver skilte og trøjetryk som slutprodukt, mens elever i de praktisk-musiske fag anvender vinlyskæreren som et centralt værktøj i en designproces.
Innovation - HHX og HTX, Skive College
Skive College, HHX tilbyder 3 forløb, som sætter innovation på skoleskemaet. Over 1, 3 eller 5 dage får eleverne mulighed for at arbejde med en autentisk problemstilling på en projektorienteret måde.
Byg en vej - asfalt og teknologi
I undervisningsforløbet ”Byg en vej – Teknologi og asfalt” til 1.-2. klasse skal eleverne undersøge de belægninger, de går, leger, cykler og løber på. Fokus vil være på asfalt, hvor eleverne igennem en eksperimenterende og undersøgende tilgang vil opnå en forståelse af, hvad asfalt er, hvordan asfalt produceres, og hvordan det kan genanvendes.
Undervisningsforløbet er udarbejdet af https://aabenvirksomhed.dk/da-skolen/ og sammenkoblet med et besøg hos Arkil A/S i Skive.
Byg en vej - asfalt og teknologi
I undervisningsforløbet ”Byg en vej – Teknologi og asfalt” til 5.-6. klasse skal eleverne undersøge de belægninger, de går, leger, cykler og løber på. Fokus vil være på asfalt, hvor eleverne igennem en eksperimenterende og undersøgende tilgang vil opnå en forståelse af, hvad asfalt er, hvordan asfalt produceres, og hvordan det kan genanvendes.
Undervisningsforløbet er udarbejdet af https://aabenvirksomhed.dk/da-skolen/ og sammenkoblet med et besøg hos Arkil A/S i Skive.
Dyrk bakterier fra dine omgivelser Bakterier
Tag dine elever med på Social- og Sundhedsskolen i Skive, hvor de får mulighed for at tilegne sig viden om mikroorganismers skadelige, men også gavnlige virkning på vores kroppe.
Hvordan ser bakterierne ud og hvad hedder de? Eleverne kigger i mikroskop på bakteriepræparater, som de selv har dyrket i petriskåle på egen skole.
Herudover får de også viden om og kendskab til god køkkenhygiejne samt opbevaring af madvarer.
Hvad sker der, når nogen dør?
Når døden rammer tæt på barnet…
Døden er prisen for livet. Den er naturlig, men for nogle indtræffer den alt for tidligt, og så er det uden tvivl sværere at være i for børn. De er jo – ligesom vi andre – flasket op med, at man dør, når man bliver gammel. Med det sagt er det næsten altid svært for børn at forholde sig til livets cyklus. Savnet af afdød bedstemor kan jo være lige stort.