Fossiljagt i moleret på Fur
Kom på fossiljagt i det 54 millioner år gamle moler og se, om I kan finde danekræ eller forstenet fiskebæ. Moleret har et rigt indhold af spændende fossiler (forsteninger), og med et minimum af viden og lidt tålmodighed er det muligt at gøre spændende fund. Disse kan fortælle meget om, hvordan verden så ud for 54-55 millioner år siden.
Rundvisning på Fur Museum
Kom med på rundvisning på Fur Museum med vores geolog.
De udstillede genstande på museet beretter om en for længst svunden tid. Hele Danmark var på dette tidspunkt dækket af hav, og en global opvarmning påvirkede klimaet, så der findes fossiler af subtropiske insekter, planter og knogler fra papegøjer i moleret.
Fur Museum - på egen hånd
Et museum mange oplevelser! På Fur Museum kan man gennem de mangeartede udstillinger opleve fortiden. Ud over fossiler i verdensklasse, kan du også opleve historien om forhistoriske supervulkaner, øens landskaber og undergrund og livet på Fur gennem de sidste mange århundrede.
Rundvisning Spøttrup Borg
Kom med ind bag murene på Spøttrup Borg, som i senmiddelalderen tilhørte biskoppen i Viborg. Borgen var en central del af Danmarks sidste borgerkrig, Grevens Fejde, og den efterfølgende reformation.
Spøttrup Borg er Danmarks bedst bevarede borg.
Oplev Borgen som forsvarsværk med dobbelte voldgrave og vindebroer og se borgens mange flotte rum. Vi hører nærmere om livet på borgen, samfundets opbygning i senmiddelalderen, kirken, troen og reformationen.
Sælen - dyr, mad og materiale
Vi stiller skarpt på naturens rolle i Grønland eksemplificeret gennem sælen i grønlandsk kultur.
Modulet kan afvikles ved jer på jeres skole eller i vores kultursal i Aarhus, som er et spændende rum, der lægger op til samtale om traditioner og materialer alt efter hvad I ønsker. Skoleformidlingen dækker hele Region Midtjylland.
Grønland – med dit ønskede tema
Har du en god idé til et modul omhandlende det aktuelle Grønland, der ikke er indeholdt i vores andre tilbud?
Så tager vi gerne en dialog med dig omkring din gode idé og kommer derefter ud på din skole.
3D print
Forløb med 3D printere giver eleverne mulighed for at tegne 3D figurer på computeren og se dem virkeligheden.
3D printere er gode til at producere del elementer til HD
Vinylskærer
Vinylskæreren er en maker teknologi, der giver dine elever mulighed for at designe skilte i vinyl og tekstiltryk. Vinylskæreren kan du bruge både som fx dansk- eller billedkunstlærer. I dansk kan eleverne arbejde med statements, hvor de laver skilte og trøjetryk som slutprodukt, mens elever i de praktisk-musiske fag anvender vinlyskæreren som et centralt værktøj i en designproces.
Laser cutter
På laser cutteren, kan man skærer eller gravere i en lang række materialer.
Maskinen bruges som oftest til at lave skæringer eller graveringer, enten som et slutprodukt eller som delelement i et design-/innovationsproces.
Laser cutteren er ideel til at lave prototyper på, vi har samtidig en laser cutter der kan lave 1:1 modeller.
Med de nye faghæfter i bl.a. billedekust og Håndværk/design samt en række andre fag, er der kommet krav om digitale produkter. Laser cutteren ligger fint i tråd med dette.
Jeppes Verden
”Jeppes verden” udgør et undervisningsmateriale omhandlende Jeppe Aakjærs liv og forfatterskab. Undervisningsmaterialet finder I på kufib.dk, der er en platform for projektet ”Kulturhistoriske Forfattere i Børnehøjde” (forkortet KUFIB). KUFIB tager afsæt i centrale danske forfatterskaber, der giver eleverne får indsigt i vigtige kulturelle strømninger i Danmark gennem mødet med et forfatterskab. På platformen får elever og lærere nyttige redskaber til at skabe egne fortællinger inspireret af forfatterskabet