Rundvisning Spøttrup Borg
Kom med ind bag murene på Spøttrup Borg, som i senmiddelalderen tilhørte biskoppen i Viborg. Borgen var en central del af Danmarks sidste borgerkrig, Grevens Fejde, og den efterfølgende reformation.
Spøttrup Borg er Danmarks bedst bevarede borg.
Oplev Borgen som forsvarsværk med dobbelte voldgrave og vindebroer og se borgens mange flotte rum. Vi hører nærmere om livet på borgen, samfundets opbygning i senmiddelalderen, kirken, troen og reformationen.
Relationen mellem Grønland og Danmark i dag
Giv dine elever indsigt i grønlandsk historie og samfundsforhold.
Her fortælles også om sammenhængen mellem koloniseringen og moderniseringen og det samtidige Grønland.
Hvad finder vi ved stranden
Kom med en af museets geologer/naturvejledere til stranden
Kom på naturvandring langs Furs nordkyst. På turen vil vi komme forbi en af øens molerklinter, der rummer noget af Danmarks mest unikke geologi.
Geologien bag vulkaner, istid og klima
Fur Museum giver jer mulighed for at blive klogere på, hvad en geolog laver til dette foredrag. Under foredraget vil en af museets geologer fortælle om, hvad geologi er og, hvordan vi kan bruge det til at forstå verdenen omkring os.
Under foredraget vil vi komme ind på nogle af de spændende ting, som geologer arbejder med, for eksempel vulkanisme, klima, jordskælv, evolution, istid og det at finde guld og andre råstoffer.
Hvad finder vi ved stranden
Kom med en af museets geologer/naturvejledere til stranden.
Kom på naturvandring langs Furs nordkyst. På turen vil vi komme forbi en af øens molerklinter, der rummer noget af Danmarks mest unikke geologi.
Byg til strandturen
Hvad kan du se under vandoverfladen? Hvordan fanger du krabben, der gemmer sig mellem stenene? Byg redskaberne, I skal bruge på jeres tur til stranden.
Byg til strandturen er ét af flere forløb som er designet til Vandkantskolen i Glyngøre sammen med det tidligere SkiveDNA.
Krabbefiskestang og vandkikkert kan laves både nemt og billigt, og så kan I rigtig komme til at iagttage det kystnære liv i fjorden.
Besøg biblioteket med din modtagerklasse
Lær biblioteket at kende både som et sted, man kan bruge i fritiden, og som et sted, man kan få hjælp til at finde informationer i forbindelse med opgaver i skolen.
Besøgets indhold tilpasses aldersgruppen og tilrettelægges sammen med dig som lærer. Der vil blive taget hensyn til elevernes danskkundskaber, og der vil blive lagt vægt på dialog og visuel formidling.
Eleverne kan efterfølgende få lavet eget lånerkort, så de selv kan låne materialer med hjem. Aftal nærmere med biblioteket ved tilmelding.
Kend dit bibliotek med Kenneth Bøgh Andersen
Bliv skarpere på de største værker af Kenneth Bøgh Andersen samt bibliotekets materialesamling, når vi tager klassen på en rejse i Kenneth Bøgh Andersens forfatterskab.
Kend dit bibliotek med Ole Lund Kirkegaard
Bliv skarpere på de største værker af Ole Lund Kirkegaard samt bibliotekets materialesamling, når vi tager klassen på en rejse i Ole Lund Kirkegaards forfatterskab.