KUBO
Skal jeres børn arbejde med kodning på en anderledes måde? Så kunne KUBO-robotten være et godt på bud på dette.
Robotten kodes ved at ligge kodestenge op, hvorefter robbotten kan køre rundt på den valgte bane.
Robbotten vil være et oplagt valg at bruge hvis jeres børn har arbejdet med Bluebots eller Ozobots (stregkodning)
Bogvenner
Skal der sparkes gang i elevernes læselyst? Eller vil I gerne inspireres til nyt læsestof? Så prøv en omgang bogvenner, hvor eleverne skal møde en masse bøger, og forhåbentligt få “nye bogvenner”.
Jeppe Aakjær til 7.-10.klasser
Der tilbydes forløb omkring læring af sagprose, folkeoplysning, det moderne gennembrud, samt lyrik - hvor vi tager udgangspunkt i Jeppe Aakjær og hans forfatterskab. Ud over Jeppe Aakjærs styrke på lyrik og beskrivelse af naturen, var han også en person, der engagerede sig meget i samfundsdebatten og -udviklingen.
Der vil gennem fem forskellige forløb være mulighed for, at lærer og elever kan arbejde med fagene: historie, dansk, samfundsforhold, natur og klima.
De fem forløb er som følger:
Forløb 1: Grundforløb om Jeppe Aakjær (for 7.-10 klasse)
Bogvogterkursus
På bogvogterkurset lærer børnene igennem samtale, hvordan man bliver en vogter, der passer godt på bøgerne, så mange børn kan få glæde af bøgernes fortællende univers.
Leg med bogstaver og tal
Bevægelse og leg sætter fart på sproget. Vi arbejder med genkendelse af bogstaver og tal på en aktiv måde. F.eks. bruger vi et terningespil, hvor vi sammen udvider ordforrådet og lærer at udtrykke os med både ord og krop.
Besøg biblioteket med din modtagerklasse
Lær biblioteket at kende både som et sted, man kan bruge i fritiden, og som et sted, man kan få hjælp til at finde informationer i forbindelse med opgaver i skolen.
Besøgets indhold tilpasses aldersgruppen og tilrettelægges sammen med dig som lærer. Der vil blive taget hensyn til elevernes danskkundskaber, og der vil blive lagt vægt på dialog og visuel formidling.
Eleverne kan efterfølgende få lavet eget lånerkort, så de selv kan låne materialer med hjem. Aftal nærmere med biblioteket ved tilmelding.
Børnebogsyoga
Giv dine elever et pusterum og lad dem stifte bekendtskab med kropsaktiviteter, der styrker kroppen og øger velvære, vejrtrækning og kropsbevidsthed.
Til børnebogsyoga afprøves yogalege, højtlæsning samt rim og remser ved hjælp af nogle af de materialer, der findes på biblioteket.
Eleverne eksperimenterer med at skabe fortællinger med kroppen og afslutter lektionen med en rolig afspændingsøvelse.
Kend dit bibliotek med Kenneth Bøgh Andersen
Bliv skarpere på de største værker af Kenneth Bøgh Andersen samt bibliotekets materialesamling, når vi tager klassen på en rejse i Kenneth Bøgh Andersens forfatterskab.
Frugtsalat (på ukrainsk)
Når I leger frugtsalat, lærer I hurtigt de forskellige navne på fx frugt.
Man kan også kalde det farvesalat, ordklassesalat, taltabeller, dyr eller hvad man nu har brug for at træne.
Kend dit bibliotek med Ole Lund Kirkegaard
Bliv skarpere på de største værker af Ole Lund Kirkegaard samt bibliotekets materialesamling, når vi tager klassen på en rejse i Ole Lund Kirkegaards forfatterskab.